Terug naar overzicht

3 uitkomsten na een crisis…

Na iedere schok en crisis heb je deze 3 categorieën, in de natuur en evenzeer in het ondernemerschap. De gelijkenissen zijn frappant. De 3 categorieën:

 1. Winnaars
  Ze zijn aangepast aan de nieuwe situatie, denk bv. aan webshops. Als je geen Bol.com noemt moest je voorheen waarschijnlijk knokken, maar nu heb je een lucky break.

 

 1. Differentiators

Denk aan de vele restaurants die met Take-Away gestart zijn. Ze proberen zich zo goed als mogelijk aan te passen aan de nieuwe realiteit. Sommigen boren zelfs een nieuwe niche aan. Go for it en laat ons hopen dat het aanslaat, eventueel ook na deze crisis.

 

 1. Verliezers
  Vaak de grootste groep, zeker bij een abrupte schok. Ze kunnen zich niet, of toch niet snel genoeg, aanpassen en moeten de schok zien te overleven. En hopen dat ze het halen.

Wij zetten ons schrap voor deze laatste groep. Bij ons boompje moeten we 3 dingen doen:

 1. Extra water geven
 2. Dode takken snoeien
 3. En indien kritiek, beschermen tegen de planten rondom

Bij ondernemingen moeten we net hetzelfde doen:

 1. Zoeken naar extra centen. Alle premies aanvragen, subsidies zoeken of begeleiden bij het aangaan van een leningen, waar mogelijk.
 2. De resultatenrekening met het snoeimes bekijken. Welke producten of diensten zijn niet rendabel en in welke kosten moeten we streng gaan snoeien.
 3. Indien kritiek moeten we de ondernemer beschermen tegen zijn schuldeisers via de wettelijke bescherming.

Een goeie accountant zal hier het verschil maken. In deze periode is het belangrijk dat je op de voet gevolgd wordt.

Bij Grow Partners focussen we ons op:

 • ambitieuze ondernemers die willen Groeien
 • (internationaal) Bloeien
 • of moeten Snoeien, om opnieuw te kunnen groeien.

Bij deze laatste groep vragen we desnoods zelf de premies aan, zitten we iedere maand samen om door alle kosten te lopen en indien nodig begeleiden we jou volledig doorheen de wettelijke bescherming procedure. Want jij, jij moet voor de broodnoodzakelijke inkomsten blijven zorgen.

Surf zeker naar www.growpartners.be om de volledige reeks rond Snoeien te volgen.

Ben je klaar om jouw potentieel te ontplooien?

Ben je klaar voor meer inzicht in jouw business, klanten en omgeving. Wil je een duidelijk financieel plan, maar ook inzicht in cashflow en het resultaat dat je mag verwachten op het einde van het boekjaar?

Maak een afspraak met ons voor een eerste gesprek. Geheel vrijblijvend en gratis, uiteraard.

Wil je nog wat meer weten over het financieel plan, resultaat forecasting en cashflow planning? Kijk dan ook eens op onze website Accountancy Partners.

Word jij ook één van onze verhalen?

Enkele van onze tevreden klanten getuigen:

Stefanie Cailliau, zaakvoerder bij Lilypoppy

Dinsdag, 15 Januari 2019

Bij Francis en Katrijn krijg je echt een persoonlijke aanpak op maat! Ze zijn zoveel meer dan een boekhoudkantoor. Ze denken mee met je zaak, begeleiden en zelfs coachen je om je missie, businessplan en financieel plan te verhelderen en op punt te stellen. Fijn om met mensen samen te werken die net zo gedreven zijn als ik. De passie om uw zaak te doen slagen en groeien spat er van af! Ik ben fan!

Lies Nuyttens, zaakvoerder bij SDAD

Dinsdag, 4 December 2018

Proactieve, commerciële strategische en klantgerichte ondersteuning en dit in combinatie met een vlotte boekhouding. Een niet alledaags te vinden combinatie, echter wel een noodzaak voor vele ondernemers. Top concept bieden jullie aan! Zeker aan te bevelen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×