Data analyse en ondernemingsadvies

Data-science lijkt een duur woord, maar vaak ervaren wij dat jouw data analyseren het verschil betekent tussen winst en verlies. Dit kan in de basis reeds vanuit cijfers uit de boekhouding. Door omzet categorieën op te zetten en indien mogelijk de variabele kosten hieraan te koppelen hebben we meteen inzicht in jouw Bruto marge.

Maar het gaat verder. Heb je veel data ter beschikking? Heb je een horecazaak met een degelijk kassasysteem, heb je een webshop of een ERP pakketje? Dan kunnen we op zoek gaan naar trends in uw data. Zo analyseren we welke producten of productgroepen populair zijn. We adviseren daarna dan hoeveel voorraad je best aanhoud en bovenal krijgen we inzicht in uw prijs en bruto marge. We zien héél vaak een Pareto voorkomen: 20% van de producten zorgen voor 80% van jouw omzet. En omgekeerd, voor 80% van jouw producten heb je mogelijks teveel stock. 

En als we weten wat populair is, wat werkt en wat niet werkt, dan kunnen we de ondernemingstrategie of productstrategie gaan bepalen. Vaak het verschil tussen winst en verlies.

Ben je klaar om jouw potentieel te ontplooien?

Ben je klaar voor meer inzicht in jouw business, klanten en omgeving. Wil je een duidelijk financieel plan, maar ook inzicht in cashflow en het resultaat dat je mag verwachten op het einde van het boekjaar?

Maak een afspraak met ons voor een eerste gesprek. Geheel vrijblijvend en gratis, uiteraard.

Wil je nog wat meer weten over het financieel plan, resultaat forecasting en cashflow planning? Kijk dan ook eens op onze website Accountancy Partners.

Word jij ook één van onze verhalen?

Enkele van onze tevreden klanten getuigen:

Stefanie Cailliau, zaakvoerder bij Lilypoppy

Dinsdag, 15 Januari 2019

Bij Francis en Katrijn krijg je echt een persoonlijke aanpak op maat! Ze zijn zoveel meer dan een boekhoudkantoor. Ze denken mee met je zaak, begeleiden en zelfs coachen je om je missie, businessplan en financieel plan te verhelderen en op punt te stellen. Fijn om met mensen samen te werken die net zo gedreven zijn als ik. De passie om uw zaak te doen slagen en groeien spat er van af! Ik ben fan!

Lies Nuyttens, zaakvoerder bij SDAD

Dinsdag, 4 December 2018

Proactieve, commerciële strategische en klantgerichte ondersteuning en dit in combinatie met een vlotte boekhouding. Een niet alledaags te vinden combinatie, echter wel een noodzaak voor vele ondernemers. Top concept bieden jullie aan! Zeker aan te bevelen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×