Data science

Data science betekent kennis uit uw data halen. 

Heb jij veel data, die niet noodzakelijk uit de boekhouding komt? Een webshop, een kassa systeem, een ERP of CRM pakket waaruit je gemakkelijk uw data digitaal kan uit exporteren?
Als jij ons lijsten kan aanleveren, dan bewerken wij deze data zodat we zinvolle grafieken kunnen opbouwen. In deze grafieken gaan we dan op zoek naar patronen of trends die ons meer inzicht verschaffen in uw onderneming en uw markt. Zo analyseren we, bijvoorbeeld voor webshops, het gestelgedrag van klanten. We brengen ook in kaart welke producten goed verkopen en welke niet, maar even belangrijk, welke producten zijn winstgevend en welke zijn verlieslatend.

Vanuit mijn jarenlange ervaring in supply chain kunnen we ook uw voorraden optimaliseren, gebaseerd op verbruik en gewenste beschikbaarheid.

Het allerbelangrijkste is echter het verhaal achter de data. Het correct kunnen interpreteren en vertalen naar meerwaarde voor uw onderneming, dit is de kern van de analyse. Zo adviseerde een analyst ooit aan een CEO van een bedrijf om één van zijn vijf afdelingen te sluiten. Deze afdeling was nog nooit rendabel en bracht ook geen inkomsten op. De CEO antwoordde: dit is onze Onderzoeks en Ontwikkelings afdeling. Als we deze sluiten hebben we binnen vijf jaar niets meer om te verkopen...

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×